beats by dre cheap

Burić: Nositelji igre su otišli, ali imamo igrače koji će ih nadomjestiti

Konačno nogomet, konačno utakmica. U velikom tjednu dočekali su novinari trenera Hajduka Damira Burića na tiskovnoj konferenciji.

- Nestrpljivo iščekujemo ovaj susret, radio smo na pripremama jako dobro, veliki broj mladih igrača integriran je u prvu momčad. Očekuje nas zahtjevna utakmica, bit će teško, ali želimo za naš rođendan odigrati jako dobru utakmicu kako bi razveselili naše navijače – započeo je trener Burić.

Promjena u momčadi ima, kakvog ćemo Hajduka vidjeti?

- Dosta smo se promijenili, ali smo i postavili već prije standarde u momčadi, naša igra u oba pravca bila je dobra, agresivno u obrani i napadu. Nekoliko igrača koji su dodani ispunili su zahtjeve, imamo igrače koji će nadomjestiti one koji su otišli.

- Nova su lica u momčadi, veselim se mladim igračima poput Simonovića, Tome Bašića, Vojkovića koji su tu da bi nadomjestili Andriju Balića, za Milovića smo doveli iz mlade momčadi Šimića kojeg smo čuvali i koji je na dobrom putu. Tu su dva napadača Prskalo i Mastelić koji su odigrali dobro na ovim pripremama. Imamo dovoljno mladih igrača koje ćemo prezentirati - odgovorio je Burić.

Svečarska je atmosfera, pune tribine, jednom je sada već bivši kapetan Milović slikovito opisao situaciju sa takvim situacijama?

- Pripremamo se, želimo maknuti pritisak sa naših igrača, da budu slobodni u svojoj izvedbi, da budu tehnički bolji. Upozoravamo na razne elemente, ali morate znati da je svaki igrač drugačiji, poseban. Nama je cilj da momčad bude kvalitetna, da na utakmici pokažu svoje znanje. Respektiramo Slaven Belupo, dobra su momčad no ukoliko mi provedemo naše zamisli u igri sve će biti na našoj strani.

Je li Hajduk slabiji ili jači u odnosu na jesen?

- Nas su napustili kvalitetni igrači, nositelji igre. Caktaš je bio naš najkvalitetniji igrač u jesenskoj sezoni, njegova igra, kreacije i golovi bili su vrlo važni za našu igru. Milović je bio stup obrane, organizator defanzive. Balić je bio posebanu kreaciji, imao dodatni touch u igri. Ima tu minusa, svakako ali mi sada na svakoj poziciji imamo po dva-tri igrača koji će nadomjestiti one koji su otišli, treba samo vremena da isplivaju.

Konkretno o kome se radi?

- Ne bih isticao pojedince, za mene su osobno svi mladi igrači veliki dobitnici upravo su oni pokazali da s pravom na njih možemo računati, samo im treba dati vremena da isplivaju.

Ciljevi za ovaj dio prvenstva?

- Uvijek su isti, ali idemo iz utakmice u utakmicu, radujem se onom što sliejdi. Želim da se svi osjećamo dobro, da se vidi što smo i koliko trenirali.


Možete li usporediti pripreme sa početka sezone i ove u Turskoj?

- Sada nas je napustilo nekoliko važnih igrača, taj problem smo riješili iz svojih pričuva, to je jedina razlika, ali smo imali i sedmicu dana više za kvalitetniji rad. Sada samo treba sve sačekati kako bi vidjeli.

Jesu li velez i Artaga pojačanja ili prinove?

- Vrijeme će pokazati, teško je okarakterizirati nešto na takav način. Treba im dati vremena jednako kao i ovim mladim igračima. Pokazatelji na treningu su dobri, radili su na visokoj razini, mno tek trebamo vidjeti kakvi će biti. Treba vidjeti i sa liječničkom službom tko će biti stoposto na raspolaganju.

Mogu li mladi naučiti nešto gledajući Latinoamerikance u momčadi?

- Mogu učiti, naravno, gledati kako se tehnički nešto odrađuje. Za mlade igrače je najvažnije da mogu gledati, vidjeti i ponavljati. Sve se poslije definira kroz rad.

Caktaša ste označili kao najbolje ove jeseni, tko će ga nadoknaditi?

- Neće to biti pojedinac, svi moramo trčati metar više, Caktaš je bio nositelj, razgovarali smo o svemu. Moramo se svi podići, raditi malo više. Zajedno ćemo u igri nadomjestiti odlaske. Imamo par igrača koji su jako napredovali, podigli se na višu razinu, ne bi sada posebno, ali recimo pokazatelji za Juranovića, Tudora, Bencuna i Sušića su izvrsni.

Otišao je oran Milović, tko je novi kapetan?

- Novi kapetan je Lovre Kalinić. Zamjenika su tri Zoran Niži, Hrvoje Milić i Tino Sušić.

Nema Caktaša tko će pucati penale?

- Imamo dva kandidata, neću o imenima, daj Bože da vidite na utakmici, ali i to je određeno – tajanstven je bio burić.

Rukometaše i Vas su spremali isti stručnjaci, koko izgleda momčad?

- Fizički jako dobro, mogu kazati da su Mario Tomljenović, Jakov Previšić i Tea Bešlija odradili odličan posao, fitness je na visokoj razini. Svi ozljeđeni su se igrači brzo vratili, zamjenski treninzi su bili na visokoj razini. Vidjet ćemo to sve na terenu

Još uvijek su daleko od momčadi Ohandza i Vlašić?

- Njih čekamo, moramo biti strpljivi a njihovim povratkom, riječ je o kvalitetnim igračima, znamo koliko su važni, i da ih moramo čekati. Sa ohandzom ćemo biti strpljivi, a što se Vlašića tiče mislimda će biti vrlo brzo natrag. Radi zamjenske treninge i veselimo se njegovom povratku. Vlašić je najspremniji igrač, željan igre, dobro je podnosio sve napore za jednog mladog igrača. On je istinska kvaliteta i igrač koji  donosi razliku.

preuzeto sa :"Slobodna Dalmacija"

HajdukInfo
http://hajdukinfo.blogger.ba
12/02/2016 18:38